Καταγγελία για ΚΔΑΥ Τρίπολης

​ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6988926099

www.idiotikoi-messinias.gr
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας καταγγέλλει  την προκλητική στάση της εργοδοσίας της επιχείρησης RecyclingSouthEastLTD στη ΒΙΠΕ Τρίπολης (ΚΔΑΥ Τρίπολης) που επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους εφαρμόζοντας επί της ουσίας lockout. Φυσικά η εργοδοσία αξιοποιεί μια σειρά από νόμους που ψήφισαν η σημερινή κυβέρνηση και οι προκάτοχοί της. Για αυτούς αγωνίζονται οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν αυτό το δρόμο ανάπτυξης, να δημιουργήσουν ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που ετοιμάζονται να φέρουν συγκυβέρνηση και κουαρτέτο, γιατί μπροστά στη "δίκαιη ανάπτυξη"  που ευαγγελίζονται δεν χωρούν εργατικά δικαιώματα, σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθοί, μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε την εργατική τάξη του νομού, όλες τις μαζικές οργανώσεις του κινήματος να καταδικάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία του ΚΔΑΥ Τρίπολης που ανοίγει το δρόμο για τη γενίκευση της αυθαιρεσίας και του εκφοβισμού των εργαζομένων από τη μεγαλοεργοδοσία. Καλούμε τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση.

 

ΤΟ Δ.Σ.

JoomShaper