Ο πρόεδρος του Σωματείου του "Καρέλια" στέλνει εξώδικο στο ΠΑΜΕ

pame-logo

Ο πρόεδρος του Σωματείου του "Καρέλια" στέλνει εξώδικο στο ΠΑΜΕ.

Όταν ο κατήφορος δεν έχει πάτο…

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας Καρέλια, εξ ονόματος του Σωματείου, έστειλε Εξώδικη Όχληση - Διαμαρτυρία, κατά του στελέχους του ΠΑΜΕ Βαγγέλη Λαμπρόπουλου.

Μεταξύ άλλων στο εξώδικο αναφέρει: "..δεν επιθυμούμε την αυθαίρετη παρέμβασή σας καθ΄οιονδήποτε τρόπο στην εσωτερική λειτουργία, στις δράσεις και στις αποφάσεις του σωματείου μας…". Ενώ καταλήγει " … σας καλούμε όπως απέχετε στο μέλλον από οποιαδήποτε ενέργεια - δράση και προσπάθεια υποκατάστασης του ρόλου και του σκοπού του Σωματείου μας, ειδικά άνευ σχετικής έγγραφης εγκρίσεώς μας….".

Το ότι η παρέμβαση του ΠΑΜΕ είναι καρφί στο μάτι της εργοδοσία το ξέραμε. Όμως ο εν λόγο "Πρόεδρος" και οι "φίλοι του" πάνε ένα βήμα παραπέρα. Πέρα από την γελοιότητα της υπόθεσης, αυτές οι ενέργειες είναι επικίνδυνες. Από πού και ως που:

  • Το ΠΑΜΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα ζητάνε την άδεια για να ασχοληθούν με τα προβλήματα των εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας Καρέλια;
  • Ποιος είναι ο εν λόγος κύριος που με θράσος λέει ότι θα μας δίνει και έγγραφη άδεια;
  • Με ποιο δικαίωμα απαγορεύουν (θα ήθελαν) σε μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ. Καλαμάτας να παρεμβαίνει στους εργαζόμενους του Εργοστασίου;

Επειδή ο εν λόγο "συνδικαλιστής" λειτουργεί κάτω από την εποπτεία και με βάση την άδεια που του δίνει το αφεντικό του, τον ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ !!!

Τους ενόχλησε που στηρίξαμε την απόφαση των εργαζομένων να απορρίψουν την πρόταση της επιχείρησης για 7ήμερη εργασία. Τους ενόχλησε που δημοσιοποιήσαμε στους εργαζόμενους της πόλης ότι μια μαζική ΓΣ των εργαζομένων της επιχείρησης Καρέλιας αποφάσισε ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας και δεν έσκυψε το κεφάλι. Τους ενόχλησε που καλέσαμε τους εργατοϋπαλλήλους των άλλων επιχειρήσεων να κάνουν το ίδιο. Μάλλον οι συγκεκριμένοι εργατοπατέρες ήθελαν άλλο αποτέλεσμα. Μάλλον ήθελαν να μην μάθει κανείς ότι υπάρχουν αντιστάσεις μέσα στο εργοστάσιο. Μάλλον τους χάλασε η συνταγή.

Τους ενοχλεί που το ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα παρεμβαίνει για τα προβλήματα των εργαζομένων, που δεν τους χωρίζει με το αν είναι συμβασιούχοι ή αορίστου, αν δουλεύουν στον Καρέλια ή στον Παπαστράτο. Τους ενοχλεί που καλούμε τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να σηκώσουν ανάστημα στην εργοδοσία και την πολιτική των κυβερνήσεων που τους δίνει αέρα στα πανιά τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Εργοστασίου να βγάλουν συμπεράσματα. Ο Πρόεδρος του Σωματείου αντί να ασχολείται και να οργανώνει στο χώρο εργασίας του την απεργία στις 14 Δεκεμβρίου, στέλνει εξώδικα σε στελέχη του ΠΑΜΕ. Αναμενόμενο βέβαια!

Με τέτοιους συνδικαλιστές οι μόνοι που τρίβουν τα χέρια τους είναι τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους.

Τον εν λόγο κύριο και την παρέα του, θα τους ζήλευε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που αυτές τις μέρες με κατάπτυστους τρόπους και με αθλιότητα προσπάθησε να φέρει τροπολογία για το ξήλωμα του δικαιώματος της απεργίας.

Οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Δεν αρκεί η οργή και η αγανάκτηση για την στάση των εργατοπατέρων. Πρέπει να απαλλαγούν από τους εκπροσώπους - φερέφωνα της εργοδοσίας και να βγάλουν τους δικούς τους εκπροσώπους. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς, να οργανώσουν τον αγώνα τους για τα δικαιώματα τους.

Να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί:

Κάτω τα χέρια από την απεργία.

Κυβέρνηση - Εργοδοσία - Εργατοπατέρες δεν θα επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

JoomShaper