ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 1Η ΜΑΗ 2018

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6988926099

WWW.IDIOTIKOI-MESSINIAS.GR

1η Μάη 2018

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση - Κεντρική Πλατεία 10πμ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Η 1η Μάη είναι απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεων μας και εφαλτήριο νέων αγώνων. Αυτή την ημέρα τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.

Όλα αυτά τα χρόνια οι μονοπωλιακοί όμιλοι προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίση τους κατεδάφισαν μια σειρά από δικαιώματα που με αγώνες οι εργαζόμενοι είχαν κατακτήσει. Η ανάπτυξη που διακαώς περιμένουν και διοργανώνουν φιέστες σε όλη την Ελλάδα για το πως θα μοιράσουν τη λεία, θα απαιτήσει νέες θυσίες από τους εργαζομένους. Στην περιοχή μας ήδη γευόμαστε αυτή την ανάπτυξη με τους μεγαλοεπιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού τη σεζόν που ξεκινά να περιμένουν νέα ρεκόρ κερδών. Οι εργαζόμενοι από την άλλη βλέπουν τη ζωή τους να έχει γίνει ποδήλατο, με την εντατικοποίηση να χτυπά κόκκινο. Στον κλάδο του εμπορίου οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου αποτελούν καθεστώς, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, η απλήρωτη και μαύρη εργασία, οι ανύπαρκτες συνθήκες υγείας και ασφάλειας να επιβαρύνουν ανεπανόρθωτα την υγεία των εργαζομένων αποτελούν ξεκάθαρο μήνυμα στους εργαζόμενους για το χαρακτήρα της ανάπτυξης που θα έρθει.

Αυτό όμως δεν τους είναι αρκετό, τα μονοπώλια ψάχνουν νέες αγορές νέα πεδία για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Γι’ αυτό και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας στα χνάρια των προηγούμενων προωθεί τα συμφέροντά τους και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, παίρνοντας ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχοντας σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”.Η βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας στις νατοϊκές επεμβάσεις, με την μετατροπή όλης της Ελλάδας από τον Έβρο ως την Κρήτη σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών, σε ένα απέραντο πεδίο βολής! Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων.

1η Μάη μέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, διαδηλώνουμε ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών

Οι εργαζόμενοι όμως δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Εμείς οι εμποροϋπάλληλοι, όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε ένα πολύ ισχυρό όπλο, έχουμε την οργανωμένη συλλογική πάλη μέσα από τα ταξικά μας σωματεία.

Βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.

Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν! Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

    Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.

   Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.

    Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!

   Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

    Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία

JoomShaper